Zeytinyağlı Taze Fasulye

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Kalori: 170-190 kcal

Fasulyenin kökeninin bazı araştırmalara göre Hindistan, bazılarına göre ise Avustralya ve Afrika olduğu iddia edilmiştir. Bu tartışmalar henüz sonuçlanmamış olsa da Anadolu’ya gelişinin Amerika ve Avrupa’dan sonra olduğu bilinmektedir. Yeşil fasulyenin sağlık ve kilo kontrolü üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Kalp damar hastalıkları riskini azalttığı, göz sağlığı üzerinde etkili olduğu, sindirim sistemine yardımcı olduğu ve kemik sağlığını koruduğu bilinmektedir. Bugün ülkemizde yoğun şekilde tüketilen yeşil fasulyenin bu lezzetli yemeğini, pratik bir şekilde yapabilmeniz için paketleyip sizlere sunuyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Kış mevsiminde gönderilen fasulyeler yazdan hazırlanarak dondurulmuştur. Bu nedenle, size donmuş halde gelen fasulyeyi pişirene kadar yine buzlukta muhafaza etmeniz gerekmektedir.


Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
17.00
34.00
14.50
58.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Zeytinyağı
Soğan/Sarımsak Karışımı
Domates
Yeşil Fasulye
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak Su

Ocak Isısı

Orta ve Düşük Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek  olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak su.
1
Zeytinyağı ile Soğan/Sarımsak Karışımını Kavuruyoruz

Not: Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce 100 ml (1/2 su bardağı) su kaynatılması önerilir.


  • Ocağımızı orta sıcaklığa alıp, zeytinyağının yarısını tencereye alıyoruz.
  • Soğan ve sarımsak karışımını ekleyip soğanlar yumuşayana kadar 1-2 dk. karıştırıyoruz.
2
Domates, Fasulye ve Baharatları Ekliyoruz
  • Domatesleri ekleyip 1-2 dk. karıştırıyoruz.
  • Fasulye ve baharatları ekleyip 100 ml (½ su bardağı) sıcak su ilave ediyoruz,1 dk. kadar karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve yemeği pişmeye bırakıyoruz.
3
Yemeği Pişmeye Bırakıyoruz
  • Yemek kaynadıktan sonra kalan zeytinyağını da ekleyip 1-2 defa karıştırıyoruz.
  • Fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz.