Tavuk Şnitzel

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Kalori: kcal

Şnitzel Avusturya mutfağından, gayet ince kesilmiş bir dilim dana veya tavuk etinin sırasıyla yumurta sarısına ve galeta ununa bandırılarak kızgın yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek türüdür. Avusturya'da yaygın olarak tüketilen tavuk şnitzel panko kaplaması ve özel soslu salatasıyla menümüzde

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
45.00
45.00
42.50
85.00
39.33
118.00
37.00
148.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tavuk Göğsü
Baharatlı Galeta Unu
Panko
Ayçiçek Yağı
Yumurta
Iceberg
Özel Salata Sosu

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Ocak Isısı

Yüksek Ateş

Hazırlanışı

1
Malzemeler

Tavuk Göğsü-Baharatlı Galeta Unu-Panko-Ayçiçek Yağı-Yumurta-Iceberg-Özel Salata Sosu

2
Tavuklarımızı yumurtaya batırıyoruz
  • Tavuklarımızı sırasıyla önce yumurtaya sonra baharatlı galeta ununa batırıyoruz
3
Tavuklarımızı pankoya batırıyoruz
  • Galeta ununa batırdığımız tavuklarımızı tekrar yumurtaya batırdıktan sonra panko ile kaplıyoruz.
4
Şnitzelimizi pişiriyoruz
  • Ayçiçek yağımızı uygun bir tavaya alıp şnitzelimizi önlü arkalı kızartıyoruz.
  • Salata sosunu, doğranmış ıceberg ile karıştırıp şnitzelimizin yanında servis ediyoruz

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler