Tavuk Pilav

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 330-350 kcal

Uzak Doğu, Güney Asya ve Hindistan gibi geniş bir coğrafyada üretilen pirinç, ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege’de yetişir. Pirincin mutfaklarımızda en çok tüketilen hali ise hiç kuşkusuz pilav diyebiliriz. Türk mutfak kültüründe geçmişten beri kendine geniş yer edinen pilavın tavuklusundan sebzelisine, kestanelisinden bademlisine kadar pek çok çeşidi bulunur. Özellikle Osmanlı saray mutfağında törensel sunumlara da sahip olan pilav, genellikle davetlerde son olarak masaya getirilir ve "sözkesen" ismiyle yemeğin bitiminin sembolü olarak görülür. Bugün bu gelenek bazı bölgeler dışında devam etmese de pilavın sofralarımızda ki önemi hiç kuşkusuz devam ediyor.

Biz de bugün, bu anlamlı ve lezzetli yemeğin en popüler versiyonlarından birini olan tavuklu pilavı sizlere sunmak istedik.

Afiyet olsun.

Not: 1 kişilik "tavuk pilav"  için belirlenen tavuk gramajı aşağıda belirtildiği gibidir.

1 porsiyon tavuk: 50 gr.

Gluten Bilgisi: Eser Miktarda

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
16.50
33.00
14.25
57.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Haşlanmış Tavuk
Pirinç
Tavuk Suyu
Tuz

Gerekli Mutfak Aletleri

Pilav Tenceresi
Pişirme Kaşığı
Süzgeç
Derin Kap
Havlu Kağıtla

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Ocak Isısı

Yüksek ve Düşük Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Pirinçleri Kavuruyoruz
  • İlk olarak düşük sıcaklıkta tereyağını eritiyoruz ve zeytinyağını ekliyoruz. Pirinçleri ilave edip, 3-4 dk. kadar kavuruyoruz.
2
Tavuk Suyu ve Tuzu Ekliyoruz
  • Tavuk suyunu ve tuzu ekleyip ocağı yüksek sıcaklığa getiriyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyu çekene kadar (yaklaşık 10-15  dk.) pişiriyoruz.
3
Tavukları ekliyoruz
  • Sonrasında, tavukları pilavın üzerine döşeyip ocağı tekrar düşük sıcaklığa getiriyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dk. kadar pişiriyoruz. 10 dk. kadar dinlendirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.