Tantuni

Pişirme Süresi: 15 - 20 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Kırmızı Et
Kalori: 300-320 kcal

İsmi bile heralde ağızların suyunu akıtmaya yeten nadir yemeklerden biri tantuni... Hemen herkesin severek tükettiği, ünü Mersin'i aşıp tüm Türkiye'ye yayılmış tantuniyi sizler için evde yapabileceğiniz hızlı bir yemek kiti haline getirdik.

Afiyet olsun.

Not: Damak zevkinize göre, ekmeğinizi porsiyon başı 1 TL fark ödeyerek ev yapımı yufka ekmek ile değiştirebilirsiniz. 

Ekmeğinizi değiştirmek için; ek malzemeler kısmından yufka ekmeği seçiniz. Lavaş ekmek yerine ince yufka ekmek gönderilecektir.

Not: Yufka ekmeğin 1 adedi 2 kişi içindir. Gelen ekmeği 2 parçaya bölerek kullanabilirsiniz.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
22.50
45.00
20.83
62.50
19.88
79.50
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Danan Kontrfile
Zeytinyağı
Tereyağı
Domates
Soğan/Maydanoz Karışımı
Tandır Ekmeği
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Pişirme Kaşığı
Tabak

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak Su.
1
Sıcak Su ve Baharatları Karıştırıyoruz
  • İlk olarak, 2 kişilik tarif için 1/2 çay bardağı, 4 kişilik tarif için 1 çay bardağı su ısıtıp paketten çıkan baharatlar ile uygun bir kap ya da bardağın içinde karıştırıyoruz.
2
Etleri Pişirmeye Başlıyoruz
  • Büyük bir tavanın içine zeytinyağını alıp ısıtıyoruz ve etleri ekleyip pişirmeye başlıyoruz.
3
Tereyağını Ekliyoruz
  • Etler renk aldıktan sonra tereyağını ekliyoruz ve baharatlı suyumuzdan da ara ara kaşıkla tavaya dökerek pişirmeye devam ediyoruz.
4
Domatesleri Ekliyoruz
  • Etler tamamen renk aldıktan sonra, domatesleri ekleyip 2-3 dk. kadar karıştırıyoruz. Bu sırada baharatlı suyumuzdan da ara ara dökmeyi ihmal etmiyoruz.
  • Domatesler de piştikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
5
Ekmeğimizi Isıtıyoruz
  • Tandır ekmeğini tavaya bastırıp, hem ısıtıyoruz hem de suyun ekmeğe geçmesini sağlıyoruz.
6
Dürüm Yapıyoruz
  • Uygun bir tabağın içine ekmeği alıp içerisine soğan/maydonoz karışımı ve pişirdiğimiz tantuniyi koyup dürüm haline getiriyoruz.

Afiyet olsun.