Sloppy Joe

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Kırmızı Et
Kalori: 400-420 kcal

Biliyoruz hamburgerin her hali güzeldir ama "Sloppy Joe"yu tatmadıysanız en lezzetli olan versiyonlarından birini kaçırmışsınız diyebiliriz :) 

1900'lü yıllarda Amerika'da keşfedilen ve bugün de bolca tüketilen "Sloppy Joe" ülkemizde henüz çok popüler değil ama biz sizleri şahane bir versiyonu ile tanıştırmak istedik. 

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Var 


Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
31.00
62.00
28.50
85.50
27.38
109.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Dana Kıyma
Soğan/Sarımsak/Biber Karışımı
Tereyağı
Salça
Özel Sloopy Sosu
Cheddar Peyniri
Hamburger Ekmeği

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Pişirme Kaşığı
Bıçak

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Kıymayı Kavuruyoruz
  • İlk olarak, uygun bir tavanın içine tereyağını alıp eritiyoruz ve kıymayı ekleyip, renk alana kadar (yaklaşık 5 dk.)kavuruyoruz. Kavurma işlemini gereğinden fazla yapmamaya özen gösteriyoruz ki kıymalar kurumasın.
2
Soğan/Biberleri Kavuruyoruz
  • Kıymalar renk aldıktan sonra, yağını ve suyunu olabildiğince tavada bırakarak ayrı bir tabağa alıyoruz.
  • Aynı tavanın içine soğan, sarımsak ve biber karışımını alıp sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dk.) kavuruyoruz.
3
Salça ve Kıymayı Ekliyoruz
  • Ardından salça ve kıymayı da tavaya alıyoruz ve 2-3 dk. birlikte kavuruyoruz.
4
Sosu Ekliyoruz
  • Sloopy joe için hazırlanmış özel sosumuzu ilave ediyoruz ve 1 dk. kadar sos iyice karışana kadar karıştırıyoruz.
5
Peynirleri Eritiyoruz
  • Ardından cheddar peynirleri karışımın üzerine koyup eritiyoruz ve karışımla beraber hamburger ekmeğinin içine alıyoruz.

Afiyet olsun.