Şehriyeli Pirinç Pilavı

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Kalori: 450 - 470 kcal

Uzak Doğu, Güney Asya ve Hindistan gibi geniş bir coğrafyada üretilen pirinç, ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege’de yetişir. Pirincin mutfaklarımızda en çok tüketilen hali ise hiç kuşkusuz pilav diyebiliriz. Geçmişten gelen bir inanışa göre pilav yapabilen kişi her yemeği yapabilirmiş, günümüzde hala devam eden bu inanışın en önemli sebebi ise pilavın kıvamını tutturmada yaşanan güçlüklerdir.

Biz de bu lezzetli mi lezzetli yemeği tam ölçülerinde paketleyip, yapımını sizler için kolaylaştırmak istedik.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
7.50
15.00
6.50
19.50
6.00
24.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Pirinç
Şehriye
Tuz

Gerekli Mutfak Aletleri

Pilav tenceresi
Süzgeç
Kağıt havlu ya da temiz bez
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak su

Ocak Isısı

Kısık ve Yüksek Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak su.
1
Hazırlık
  • İlk olarak pirinçleri, 1-2 çay kaşığı tuz atılmış ılık suyun içinde 20-25 dk. kadar bekletiyoruz.
  • Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce gerekli miktarda (bkz. adım 5) su kaynatılması önerilir.
2
Tereyağını Eritiyoruz
  • Pirinçleri bekletirken, kısık ateşte tereyağını eritip, zeytinyağı ve şehriyeyi ekliyoruz.
3
Şehriyeleri Kavuruyoruz
  • Şehriyelerin rengi hafif koyulaşana kadar kavuruyoruz.
4
Pirinçleri Kavuruyoruz
  • Pirinçleri ilave edip 3-4 dk. daha kavuruyoruz.

Not: Nohutlu ve tavuklu pilav tercih eden kullanıcılarımızın, pirinçleri kavurduktan sonra nohut ve tavukları da tencereye ekleyip 1-2 defa karıştırması gerekmektedir. Bu işlemi uyguladıktan sonra, sonraki aşamaya geçebilirler.

5
Suyu İlave Ediyoruz
  • 2 kişilik tarif/300 ml (1,5 su bardağı), 4 kişilik tarif/500 ml (2,5 su bardağı) sıcak su ekleyip, tuz atıyoruz.

Not:  Tavuk suyu ile yapacak kullanıcılarımızın, 2 kişilik için 200 ml (1 su bardağı), 4 kişilik için 300 ml (1,5 su bardağı) sıcak su ilave etmesi gerekmektedir. Eksik kalan miktar için, tavuk suyunun eklenmesi gerekmektedir.

6
Ocağın Isısını Arttırıyoruz
  • Ocağımızı yüksek ateşe alıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pirinçler suyu çekip görünene kadar pişiriyoruz.
7
Dinlendiriyoruz
  • Pirinçler görünmeye başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz ve tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
  • Sonrasında ocaktan alıp üzerine kağıt havlu koyuyoruz ve yaklaşık 10 dk. dinlendiriyoruz.

 

Afiyet olsun.

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler