Portakal Suyunda Zeytinyağlı Pırasa

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Kalori: 130-150 kcal

Kış sebzesi denilince ilk akla gelen sebzelerden pırasa, lifli yapısı ve içeriğinde bulunan vitaminler ile hafif ve sağlıklı beslenmek isteyen kullanıcılarımızın mutfaklarına girmeye hazır. 

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
17.50
14.88
35.00
29.75
15.00
12.75
60.00
51.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Zeytinyağı
Pırasa/Havuç/Pirinç Karışımı
Portakal/Limon Suyu Karışımı
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta/Düşük Ateş

Hazırlanışı

1
Havuç, Pırasa Ve Pirinci Kavuruyoruz
  • İlk olarak, uygun bir tencerenin içine zeytinyağının yarısını alıp ısıtıyoruz.
  • Baharatlı havuç, pırasa, pirinç karışımını ekleyip 4-5 dk. kadar kavuruyoruz.
2
Portakal/Limon Suyu Karışımı ve Zeytinyağını Ekliyoruz
  • Portakal/limon suyu karışımını ve 2 kişi için 1/2 su bardağı (100 ml), 4 kişi için 1 su bardağı (200 ml) su ekliyoruz.
  • Kalan zeytinyağını da yemeğe ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ocağın altını kısıp 20-25 dk. kadar pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.