Nohut Dürüm

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 320-340 kcal

Antep'in dillere destan nohut dürümü sizler için cookpack menüsünde, pişmeye hazır halde...

Afiyet olsun.

Not: Damak zevkinize göre, ekmeğinizi porsiyon başı 1 TL fark ödeyerek ev yapımı yufka ekmek ile değiştirebilirsiniz. 

Ekmeğinizi değiştirmek için; ek malzemeler kısmından yufka ekmeği seçiniz. Lavaş ekmek yerine ince yufka ekmek gönderilecektir.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
12.50
25.00
11.00
33.00
10.50
42.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Zeytinyağı
Haşlanmış, Baharatlı Nohut
Salata Malzemeleri
Bütün Patates
Lavaş ya da Yufka Ekmek

Gerekli Mutfak Aletleri

Yapışmaz Tava
Pişirme Kaşığı
Bıçak(Patatesi Soymak ve Dilimlemek İçin)

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-
Cin Biber (Servis Önerisi)

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere  gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde  bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Nohutları Kavuruyoruz
  • İlk olarak, uygun bir tavaya zeytinyağının yarısını alıyoruz ve kızdırıyoruz.
  • Nohutları tavaya alıyoruz ve çıtır bir kıvam alana kadar (yaklaşık 10 dk.)zeytinyağında kavuruyoruz. Nohutlar kavrulurken bir yandan da patatesleri hazırlamaya başlıyoruz.
2
Patatesleri Kızartıyoruz
  • Kararma ihtimaline karşı, bütün halde gönderdiğimiz patatesin kabuğunu soyup, minik parçalar halinde dilimliyoruz ve daha önce nohutları kavurduğumuz tavanın içine kalan zeytinyağını da ekleyip hafif yağda patatesleri kızartıyoruz.

Not: Yanma riskine karşı patatesleri karıştırarak, kontrollü şekilde kızartmakta fayda var.

3
Malzemeleri Dürüm yapıyoruz
  • Son olarak, paketten çıkan salata malzemelerini, nohut ve patatesi ekmeğimizin içerisine alıp dürüm haline getiriyoruz.

Afiyet olsun.