Mor Salata

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Çok Kolay
Kalori: 230-250 kcal

Anadolu’nun vazgeçilmezlerinden olan bulgur hemen hemen her hali ile sofralarımızda yer buluyor. Lezzetinin yanı sıra faydalarıyla da vazgeçilmez bir besin kaynağı olan bulgur, bu tarifte bir diğer sevilen ve faydalı lezzetle birleşiyor. Ev yapımı şalgam suyu, bulgur ve mevsim yeşilliklerinin harika birleşimi tam bir lezzet ve sağlık paketi olarak mutfaklarınıza girmeye hazır.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
15.50
31.00
14.17
42.50
13.38
53.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Gerekli Mutfak Aletleri

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Ocak Isısı

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Şalgam Suyu ve Bulguru Tencereye Alıyoruz
  • Uygun bir tencereye bulguru koyup paketten çıkan şalgam suyunu ilave ediyoruz.
2
Bulguru Haşlıyoruz
  • Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
3
Salata Malzemelerini Ekliyoruz
  • Pişen bulgurları uygun bir salata kabına alıp içine salata malzemeleri, limon ve zeytinyağını ekliyoruz.

Not: Şalgam suyu salataya hafif tuzlu bir tat verdiği için tuz  kullanmıyoruz. Siz salatanızın tadına baktıktan sonra damak zevkinize  göre tuz ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.