Mercimek Çorbası

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 170-190 kcal

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan mercimeğin kökeninin Anadolu ve Himalayalar olduğuna inanılır. Ülkemizde yapılan kazılarda M.Ö. 7000-5000 yıllarından kaldığı düşünülen mercimek örnekleri bulunmuştur. Ülkemiz dışında Mısırlılar, Yunanlar ve Romalılar mercimeğe beslenmelerinde geniş yer vermişlerdir.

Salatadan sulu yemeğe kadar geniş bir kullanım yelpazesi olan bu mucize besini, sıcacık bir çorbaya dönüştürmeniz için kapınıza getiriyoruz.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
6.50
13.00
5.25
21.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Karışık Salça
Mercimek
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
El blenderı
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Yüksek ve Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Tereyağını Eritiyoruz
  • Tereyağını eritip, üzerine zeytinyağını ekliyoruz.
2
Salçayı Kavuruyoruz
  • Salçayı ekleyip 1-2 dk. kadar kavuruyoruz.
3
Mercimekleri Ekliyoruz
  • Üzerine mercimekleri ekleyip, yine 1-2 dk. kadar kavuruyoruz.
  • Baharatları ilave ediyoruz.
4
Suyu Ekliyoruz
  • 2 kişilik tarif için 400 ml (2 su bardağı), 4 kişilik tarif için 800 ml (4 su bardağı) su ekliyoruz ve ocağımızı yüksek ateşe getiriyoruz.
5
Mercimekleri Pişiriyoruz
  • Mercimekler iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 10-15 dk.) pişiriyoruz. 
  • Ardından, altını kısıp çorba pürüzsüz hale gelene kadar el blenderından geçiriyoruz.
6
Çorbamız Hazır
  • Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve 5 dk. kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz. 

 

Afiyet olsun.


Not: Çorbanın kıvamı koyu gelirse damak tadınıza göre su ekleyebilirsiniz.