Mantar Çorbası

Pişirme Süresi: 30 - 40 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 250-270 kcal

Mantarın varlığının ilk belgelendiği tarih M.Ö.372-282’dir. İlk ve Orta Çağ’da nadir bulundukları için ilaç olarak kullanılmıştır. Ancak 2. Dünya Savaşı’ndan sonra teknolojik gelişmeler ile üretimi artmış ve bugünkü modern mantarın temelleri atılmıştır. Türkiye’de kültür mantarı üretimi 60’lı yıllarda başlamış ve bu tarihten sonra mantar mutfaklarda daha yoğun yer edinmiştir.

Şimdi, en sevilen hallerinden biri olan çorbasının paketlenmiş hali cookpack ile evlerinize girmeye aday. 

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
9.50
19.00
8.00
32.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Soğan
Sarımsak
Mantar
Un
Süt
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Tava
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Soğan ve Sarımsağı Kavuruyoruz
  • Zeytinyağı, soğan ve sarımsağı tencereye alıp 2-3 dk. kavuruyoruz.
2
Mantarları Ekliyoruz
  • Mantarları ekleyip sulanana kadar kavuruyoruz. (Yaklaşık 4-5 dk.)
3
Unu Ekliyoruz
  • Unu ekleyip, karıştırarak yaklaşık 2 dk. kavuruyoruz.
4
Baharatları Ekliyoruz
  • Unu kavurduktan sonra, baharatları ilave edip 1-2 defa karıştırıyoruz.
5
Suyu Ekliyoruz
  • 2 kişi için 400 ml (2 su bardağı), 4 kişi için 800 ml (4 su bardağı) su ekliyoruz.

Not: Tavuk suyu kullanmak isteyen kullanıcılarımız 2 kişilik tarif için yarım su bardağı (100 ml), 4 kişilik tarif için ise 1 su bardağı (200 ml) az su ilave edip, yerine tavuk suyu ekleyebilirler.

6
Sütü İlave Ediyoruz
  • Çorba kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynadıktan sonra sütü ilave edip tekrar kaynayana kadar karıştırıyoruz. 
  • Tekrar kaynadıktan sonra 10 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz.
7
Yağı Kızdırıyoruz
  • Ayrı bir kapta tereyağı ve kırmızı biberi karıştırarak kızdırıyoruz.
8
Çorbamız Hazır
  • Kızdırdığımız yağı da çorbamıza ilave ediyoruz.


Afiyet olsun.