Kung Pao Chicken (Çin Tavuğu)

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 430-450 kcal

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden tavuğun kökeninin M.Ö. 10.000 yılına kadar dayandığı söylenmektedir. Yapılan araştırmalarda Çin’in kuzeyinde M.Ö. 10.000 yıl öncesinden kalma evcil tavuk fosilleri bulunmuştur. Bu durum, tavuğun ilk olarak bu bölgede evcilleştirilmeye başlandığının ve oradan dünyaya yayıldığının bir kanıtı niteliğindedir. Bunun da etkisiyle olacak ki Çin Mutfağında en çok tercih etilen et türü tavuk etidir. Biz de ünü Çin’i aşıp tüm dünyaya yayılmış olan Çin Tavuğu yani Kung Pao Chicken'ın tüm malzemelerini sizler için paketleyip pişmeye hazır hale getirdik.

Afiyet olsun.

Not: 1 kişilik "kung pao chicken"  için belirlenen tavuk gramajı aşağıda belirtildiği gibidir.

1 porsiyon tavuk: 150 gr.

Not: Ürünün yanında, yan ürün olarak gönderilen yasemin pilavının tarif kartı mail olarak gönderilmektedir. Yan ürün tarif kartı için mailinizi kontrol etmenizi rica ederiz.

Ana yemeklerin tarifi ürünün gönderildiği kutunun arka yüzünde bulunmaktadır.

Gluten Bilgisi: Var 

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
25.50
51.00
23.50
70.50
22.38
89.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Susam Yağı
Acı Biber
Sarımsak/Zencefil Karışımı
Özel Sosu ile Marine Edilmiş Tavuk
Yer Fıstığı
Kung Pao Sos
Taze Soğan

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Pişirme Kaşığı ya da Spatula

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek   olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Susam Yağı ve Biberleri Soteliyoruz
  • İlk olarak, susam yağını tavaya alıp orta ateşte iyice kızdırıyoruz ve biberlerimizi ekleyip 1-2 dk. soteliyoruz.
2
Sarımsak ve Zencefil Karışımını Ekliyoruz
  • Sarımsak ve  zencefilleri ekleyip 1-2 defa karıştırıyoruz.
3
Tavukları İlave Ediyoruz
  • Tavukları ilave edip 4-5 dk. karıştırarak pişiriyoruz
4
Sosu İlave Ediyoruz
  • Sosumuzu ilave ediyoruz ve 1-2 defa karıştırıyoruz.
5
Fıstıkları İlave Ediyoruz
  • Fıstıkları ilave edip 1-2 dk. kadar kavuruyoruz.
6
Taze Soğanı İlave Ediyoruz
  • Son olarak taze soğanları ilave edip 1-2 dk. kadar kavuruyoruz ve ocağın altını kısıp 5 dk. pişiriyoruz.

Afiyet olsun.