Karnıyarık

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Kırmızı Et
Kalori: 370-390 kcal

Yapılan araştırmalar dünyanın en popüler sebzelerinden patlıcanın Hindistan’da ortaya çıktığını ve oradan önce Çin ve Afrika sonrasında ise dünyaya yayıldığını göstermektedir. Sebzenin ülkemiz coğrafyasında bıraktığı ilk izler ise 2000 yıl önce Ege Bölgesi’nde yaşayan Karya Uygarlığına dayanmaktadır.

Biz de, bu güzide sebzenin en meşhur halini, yani karnıyarığı, sizler için hazırlayıp paketledik. Doya doya tüketmeniz dileğiyle.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
16.50
33.00
14.25
57.00
Yan Ürünler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Kıymalı karnıyarık içi
Fırınlanmış patlıcanlar
Domates
Biber
Tuz

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere ya da tepsi
Kaşık

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte ya da Önceden Isıtılmış 180 Derece Fırında

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Patlıcanları Dolduruyoruz

Not: İlk olarak, fırını 180 derecede çalıştırıp ısınmaya bırakıyoruz.


  • Paketten çıkan, oyulmuş patlıcanların içine etli karışımı dolduruyoruz. (Kıymalı karışımın çıktığı kabı yıkamıyoruz ya da atmıyoruz daha sonra ihtiyacımız olacak (bkz. adım 3))
2
Domates ve Biberleri Ekliyoruz
  • Domates ve biberleri de üzerine koyuyoruz ve yemeğimizi tepsi ya da tencereye yerleştiriyoruz.
3
Suyu İlave Edip Pişiriyoruz
  • Karnıyarık içinin çıktığı kaba su dolduruyoruz. (Böylece kabın içnde kalan salça ve baharatların tadının yemeğimize iyice geçmesini sağlıyoruz) 
  • Kabın içindeki salçalı suyu patlıcanların orta hizasına yakın olacak seviyede yemeğimize ekliyoruz.
  • Damak tadımıza göre tuz ekliyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişiriyoruz. (Aynı şekilde  tencereye koyup orta sıcaklıkta kapağı kapalı halde 25 dk. kadar da  pişirebiliriz.)


Afiyet olsun.