Karalahana Çorbası

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Kalori: 100-120 kcal

Karadeniz'in meşhur yemeği, faydaları saymakla bitmeyen karalahananın çorbası bu haftanın menüsünde mutfaklarınıza giriyor.

Afiyet olsun.

Karalahananın Faydaları:

  • Meme kanseri riskini azaltır.
  • Alzheimere karşı etkilidir.
  • Kan dolaşımını düzenler.
  • Kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Göz sağlını korumaya ve katarakt oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
16.50
33.00
14.25
57.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Karalahana
Soğan
Salça
Haşlanmış Mısır ve Fasulye
Mısır Unlu Terbiye

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte ve Düşük Ateşte

Hazırlanışı

1
Soğanları Kavuruyoruz

Not: Bu tarif için kaynar su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce, 2 kişilik tarif için 500 ml (2,5 su bardağı), 4 kişilik tarif için ise 1000 ml (5 su bardağı) kadar su kaynatmanız önerilir.


  • İlk olarak, uygun bir tencerenin içine zeytinyağı ve tereyağını alıp ısıtıyoruz. Ardından soğanları ekleyip 3-5 dk. soğanlar renk alana kadar kavuruyoruz.
2
Salçayı Ekliyoruz
  • Salçayı ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar (1-2 dk.) kavuruyoruz.
3
Karalahanaları Ekliyoruz
  • Tuzlanmış karalahanaları da tencereye alıyoruz ve iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dk.) kavuruyoruz.
4
Suyu İlave Ediyoruz
  • Kaynattığımız suyu ilave ediyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte malzemeler iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dk.) pişmeye bırakıyoruz.
5
Kalan Malzemeleri Ekliyoruz
  • Çorbamız 20 dk. kadar piştikten sonra kapağını açıyoruz ve içerisine mısır unlu terbiye, haşlanmış mısır, fasulyeyi ekleyip arada bir karıştırarak 10 dk. daha pişiriyoruz, pul biber ve tuzu ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Çorbanız piştikten sonra kıvamı çok koyu gelirse su ekleyebilirsiniz ancak karalahana çorbasının kıvamının çok sıvı olmaması gerekiyor. Bu nedenle suyu kontrollü eklemeniz tavsiye edilir.

Önemli Not:  Bu yemekte tuz ve pul biber oranı önemlidir. Bu nedenle, yemeğinizin tadına baktıktan sonra ekstra tuz ve pul biber ekleyebilirsiniz.

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler