Karabuğday Salatası

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Çok Kolay
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 180-200 kcal

Geçmişi Orta Asya’ya dayanan karabuğday ilk olarak Çin ve Japonya’da yetiştirilmiştir. Sonrasında Rusya ve Avrupa’ya yayılan bu bitki 17.yy başlarında ise Amerika’ya ulaşmıştır. Karabuğday, kurak ve fakir topraklarda yetişebilme özelliği ve yüksek besin değerleri sayesinde hızla yayılmıştır.  İçeriğinde bulunan yüksek miktarda protein, lif, vitaminler, fosfor, demir, magnezyum ve potasyum sayesinde kalp, saç, cilt sağlığınızı ve formunuzu korumanıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca yine glutensiz bir ürün olması sebebiyle çölyak hastaları için değerli bir besin kaynağı kabul edilmektedir.  Karabuğday ayrıca “fonksiyonel gıda” olarak kabul edilmektedir. Fonksiyonel gıdalar hastalık oluşma riskini azaltan sağlıklı gıdalar olarak kabul edilirler.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Glutensiz

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
13.00
26.00
11.50
34.50
11.00
44.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Karabuğday
Zeytinyağı
Doğranmış Salata Malzemeleri
Limon
Tuz

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Süzgeç
Salata Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek     olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Karabuğdayları Yıkayıp Su Ekliyoruz
  • İlk olarak karabuğdayı bir süzgeç yardımı ile yıkıyoruz.
  • Uygun bir tencereye buğdayları koyup 2 kişi için 300 ml (1,5 su bardağı), 4 kişi için 500 ml (2,5 su bardağı) su ilave ediyoruz.
2
Karabuğdayları Haşlıyoruz
  • Tencerenin kapağını kapatıp karabuğdaylar suyunu çekip, ağız kısımları açılana kadar pişmeye bırakıyoruz.
3
Salata Malzemelerini Ekliyoruz
  • Karabuğdayı uygun bir salata kabına alıp içine salata malzemeleri, zeytinyağı, tuz ve limonu ilave ediyoruz.

Afiyet olsun.