Kadayıflı Tavuk Şinitzel

Pişirme Süresi: 30 - 40 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 290-310 kcal

İnceltilmiş etin ekmek kırıntıları ile kaplanıp kızartılmasıyla yapılan şinitzel özellikle Avusturya ile özdeşleşmiş de olsa Dünya çapında haklı bir üne sahip :) Bu nedenle biz de bu nefis yemeği sizlerin mutfağına getirmek istedik ve restoranlarda daha çok galeta unu ya da ekmek kırıntısı ile yapılan halini revize edip kadayıf/parmesan karışımıyla sizlere pişmeye hazır halde paketledik.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
27.00
54.00
24.13
96.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Ayçiçek Yağı
İnceltilmiş Tavuk Göğsü
Kadayıf ve Parmesanlı Üst Harcı
Un
Aromatik Tereyağı
Limon

Gerekli Mutfak Aletleri

Orta Boy Kâse
Geniş Tabak x 2
Tava
Maşa ya da Spatula

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Yumurta x 2/3

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek  olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Yumurtax2
1
Yumurtaları Hazırlıyoruz
  • Uygun bir tabağın içerisine yumurtaları alıp çırpıyoruz. Aldığınız porsiyona göre 2/3 adet yeterli olacaktır. Tavukların yumurtaya iyice bulanması gerekiyor.
2
Tavukları Hazırlıyoruz
  • Un ve kadayıf karışımını ayrı ayrı tabakların içerisine alıyoruz.
  • Tavukları sırasıyla ilk olarak una, sonra yumurtaya ve son olarakta kadayıf/parmesan karışımına buluyoruz ve 10-15 dk. kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
3
Yağı Kızdırıyoruz
  • Uygun bir tavanın içine yağı alıyoruz ve kızdırıyoruz.
4
Tavukları Kızartıyoruz
  • Tavukları tavaya alıp, üzerleri renk alana kadar arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Uygun bir tabağa alıp, aromatik tereyağı ve limon ile servis ediyoruz. 

Afiyet olsun.