İç Baklalı Enginar

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Kalori: 150-170 kcal

Mutfaklarımızın yıldızı, doğanın en güzel mucizelerinden biri enginar bu versiyonunda iç bakla ile buluşup mutfaklarınıza geliyor.

Not: Her bir porsiyon için 1 enginar gönderilmektedir.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
23.50
47.00
20.75
83.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Zeytinyağı
Limon Suyu
Çanak Enginar (Dondurulmuş)
Arpacık Soğanı
Haşlanmış İç Bakla
Taze Soğan
Dereotu
Tuz

Gerekli Mutfak Aletleri

Kapaklı Tencere
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

1
Soğanları Soteliyoruz

Başlamadan Önce: Enginarlar vakumlu ve donmuş olarak gönderilmektedir, enginar çok çabuk kararan bir sebze olduğu için tavaya koyana kadar paketi açmamanızı öneririz. 


  • İlk olarak, uygun bir tencerenin içine zeytinyağını alıp ısıtıyoruz.
  • Arpacık soğanlarını ekleyip 3-4 dk., soğanlar hafif kendini bırakana kadar soteliyoruz.
2
Enginarları Ekliyoruz
  • Enginarları çukur yüzleri aşağı bakacak şekilde tenceremize dizip, limon suyunu ve tuzu ekliyoruz.
  • Enginarların yaklaşık yarı seviyesine gelecek kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 15 dk. kadar pişmeye bırakıyoruz.

Not: Bu aşamada pişme süresini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Enginarların daha diri kalmasını istiyorsanız ara ara kontrol ederek daha az pişirebilirsiniz.

3
Kalan Malzemeleri Ekliyoruz
  • Önceden haşlanmış iç baklaları ve yeşil soğanları da ekleyip 5 dk. kadar pişiriyoruz.
  • Dereotlarını da ekleyip ocaktan alıyoruz, soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Not: Bol zeytinyağlı seven kullanıcılarımız enginarlar piştikten sonra ekstra zeytinyağı ekleyerek servis edebilirler.

Afiyet olsun.