Falafel

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 290-310 kcal

Bir yemekten çok daha fazlası falafel...

Falafelin geçmişi ile ilgili pek çok söylenti olsa da en bilinen versiyonu, Mısırlı Hristiyanlar Kıptiler'in 40 gün süren Lent Kutlamaları sırasında et, süt, yumurta gibi ürünler tüketmedikleri için bunlar yerine tüketmek için ortaya çıkardıkları bir yemek olduğu yönündedir. Bu dönemde bakla ile yapılan falafel, Doğu Akdeniz'e doğru yayılması ile birlikte nohut ile yapılmaya başlanmıştır. Bugün Mısır, İsrail ve Filistin'in ulusal yemek kabul ettiği falafelle ilgili kime ait olduğuna dair tartışmalar sürmeye devam etse de falafel şu an tüm Dünya'da kendine yer etmiş bulunuyor. Biz de bu harika yemeği evlerinizde kolayca yapabilmeniz için pişmeye hazır olarak paketledik.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Var 

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
15.50
31.00
14.17
42.50
13.38
53.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Falafel
Lavaş Ekmeği
Yoğurtlu Sos
Ayçiçek yağı

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Spatula

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Orta ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Falafelleri Kızartıyoruz
  • İlk olarak uygun bir tavada yağı kızdırıyoruz, ardından falafelleri tavaya alıp arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Ardından lavaş ekmeği ve yoğurtlu sosu ile uygun bir tabağa alıyoruz. Bu noktada dilerseniz, domates, biber ekleyerek dürüm yemeğinizi dürüm halinde de tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.