"Everything" Baharatlı Tavuk

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 260-280 kcal

Özellikle yurtdışında çok ünlü olan "everything bagel seasoning" ile hazırlamış olduğumuz fırında tavuk kitimiz ile dakikalar içinde muhteşem bir yemek sizleri bekliyor. Özellikle formuna dikkat edenler için ideal seçimlerden olacaktır.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Eser Miktarda

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
19.00
38.00
16.75
67.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tavuk Göğsü
Yasemin Pirinci
"Everything" Baharatı
Deniz Tuzu
Zeytinyağı

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Fırın Tepsisi
Yağlama Fırçası
Derin Kap

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Tavukları Tuzlu Suda Bekletiyoruz
  • İlk olarak uygun bir kabın içerisine tavukların üzerini geçecek kadar, çok sıcak olmayacak şekilde ısıtılmış (el yakmayacak) su koyuyoruz ve paketten çıkan deniz tuzunu suya atıp karıştırıyoruz.
  • Tuzlu suyun içine tavukları da koyup yaklaşık 15 dk. kadar beklemeye bırakıyoruz.
2
Yasemin Pilavını Pişiriyoruz
  • Bu sırada, yasemin pirincini uygun bir tencereye alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar su ile haşlamaya bırakıyoruz.(Bu noktada dilerseniz tuz ilave edebilirsiniz)
3
Tavukları Hazırlıyoruz
  • Tavukları beklettikten sonra, uygun bir fırın kabının içine alıp her iki yüzünü de zeytinyağı ile yağlıyoruz ve üzerine "everything" baharatımızı serpiştiriyoruz.
  • Ardından, önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar iyice pişene kadar (yaklaşık 18-20 dk.) pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Not: Bu noktada, ek malzeme olarak kuşkonmaz almış olan kullanıcılarımız tavuklar ile birlikte kuşkonmazları da yağlayıp, fırına atabilirler