Erişteli Tavuk

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 310-330 kcal

Hem fazlasıyla doyurucu hem de lezzetli mi lezzetli bir alternatif arayanlar buraya :)

Tavuk, erişte, sebze ve tatlı acı sosun şahane birleşimi erişteli tavuk sizlerle.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
17.00
34.00
14.63
58.50
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Erişte
Marine Edilmiş Tavuk
Havuç/Biber Karışımı
Yeşil Soğan/Sarımsak Karışımı
Zeytinyağı

Gerekli Mutfak Aletleri

Küçük Tencere (Erişte İçin)
Tava
Pişirme kaşığı
Süzgeç

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak Su.
1
Erişteleri Haşlıyoruz
  • İlk olarak, erişteleri uygun bir kaba alıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Bu noktada kontrollü gitmemiz gerekiyor, erişteler yumuşadıktan sonra ocaktan alıp süzüyoruz.
2
Tavukları Pişiriyoruz
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıyoruz ve tavukları ilave edip pişirmeye başlıyoruz.
3
Havuç ve Biberleri Ekliyoruz
  • Tavuklar renk almaya başladıktan sonra havuç/biber karşımını ekliyoruz ve havuçlar hafifçe yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Ardından soğan/sarımsak karışımını da ekleyip 5-8 dk. kadar pişirmeye devam ediyoruz.
4
Erişteleri Tavaya Alıyoruz
  • Bu esnada pişmiş olan erişteleri ocaktan alıp süzüyoruz ve tavaya alıp tüm malzemelerle birlikte 5 dk. daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun.


Not: Tavuk soslu bir tavuk olduğu için tuz kullanımını yemeğinizin tadına baktıktan sonra kontrollü olarak yapmanızı öneririz.