Donmuş Japon Süt Ekmeği Hamuru (Tangzhong Ekmeği)

Japon süt ekmeği, yumuşacık kıvamı ve hafif tatlımsı lezzeti ile gerçek bir efsane japon süt ekmeği...

Sizler için hazırladığımız donmuş hamur ile yapması da son derece basit olan bu şahane ekmeğin tarifini aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca bu ekmekle çok çok güzel olan french toast tarifimizi de denemenizi şiddetle tavsiye ederiz :)

Afiyet olsun.

Not: Hamurumuz ile yaklaşık 600-650 gr'lık ekmek yapılmaktadır.

Ekmek Tarifi:

  • Donmuş halde gelen hamurları uygun bir tepsinin içine alın, üzerini bir bez ya da jelatin ile kapatın ve çözdürün. (Dilerseniz 2'li parçalar halinde de çözdürüp pişirebilir, kalan parçaları buzlukta saklamaya devam edebilirsiniz.)
  • Hamurları çözdürdükten sonra yaklaşık 1-1.5 saat kadar mayalandırın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, bir fırça yardımıyla, yanında gönderdiğimiz süt kremasını hamurun üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında ekmeğin üzeri iyice kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dk.)pişirin.

French Toast Tarifi:

  • 1 yumurta, 1,5 SB süt, 1 çay kaşığı vanilya ve 1/2 çay kaşığı tarçını bir kabın içinde çırpın.
  • Uygun bir tavanın içine tereyağını alın ve erimeye bırakın.
  • Dilimlediğiniz ekmeklerin bir yüzünü karışımın içine batırın ve bu yüzeyi üste gelecek şekilde tabağın içine koyun ve 1-2 dk. bekletin. (Böylece ekmekler karışımı iyice emecektir.)
  • Ekmekleri tavanın içine alın ve her iki yüzü de hafif kızarana kadar pişirin. (Bu noktada karışıma batırmadığımız yüzeye de hafif hafif french toast karışımından dökebilirsiniz.)
Ürün Fiyatı
33.00
Adet