Domates Çorbası

Pişirme Süresi: 30 - 40 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 110-130 kcal

Domates, ilk olarak 1500’lü yılların ortalarında Meksika’dan Avrupa'ya, Fransız Devriminden sonra ise diğer ülkelere yayılmaya başlamıştır. Ülkemize 1800’lü yıllarda gelmiş olan domatesin üretiminde Türkiye dünyada dördüncü sırada yer almaktadır. Tarihin ilk zamanlarında zehirli olduğu düşünülen bu sebze, şu an dünyada en çok üretilen sebzeler arasındadır. 

Cookpack olarak, bu popüler sebzenin çorbasını, paket olarak mutfaklarınıza sunuyoruz.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Var

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
9.50
19.00
8.00
32.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Karışık salça
Domates
Kırmızı biber
Sarımsak
Un
Süt
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Yüksek ve Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Unu Kavuruyoruz
  • Tereyağını erittikten sonra zeytinyağı ve unu tencereye alıp 2 dk. kavuruyoruz.
2
Salçayı İlave Ediyoruz
  • Salçayı da ekleyip 2-3 dk. kadar ezerek kavurmaya devam ediyoruz.
3
Domates Karışımı Ekliyoruz
  • Domates, kırmızı biber ve sarımsaktan oluşan karışımı ekleyip 2-3 dk. kavuruyoruz ve baharatları ilave ediyoruz.
4
Su Ekliyoruz
  • 2 kişi için 300 ml (1,5 su bardağı), 4 kişi için 600 ml (3 su bardağı) su ekleyip 1-2 dk. daha karıştırıyoruz.

Not: Tavuk suyu kullanmak isteyen kullanıcılarımız 2 kişilik tarif için yarım su bardağı (100 ml), 4 kişilik tarif için ise 1 su bardağı (200 ml) az su ilave edip, yerine tavuk suyu ekleyebilirler.

5
Sütü Ekliyoruz
  • Sütü ilave edip, ocağın ısısını arttırıyoruz ve çorba kaynayana kadar karıştırıyoruz.
6
Ocaktan Alıyoruz
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz.


Afiyet olsun.