Çoban Kavurma

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Kırmızı Et
Kalori: 390-410 kcal

Kuşbaşı et, sebze ve baharatların bir araya geldiği enfes bir anadolu yemeği... 

Protein bakımından zengin, özellikle ekürisi pilav ile birlikte yenildiğinde lezzet bakımından eşsizleşen bir yemek fenomeni...

Üstelik sizin için hazırladığımız paketler ile yapması da son derece pratik...

Afiyet olsun.

Not: 1 kişilik "çoban kavurma"  için belirlenen et gramajı aşağıda belirtildiği gibidir.

1 porsiyon et: 150 gr.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
23.50
47.00
20.75
83.00
Yan Ürünler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Zeytinyağı
Dana kuşbaşı (100 gr./1 kişi)
Soğan
Sarımsak
Yeşil biber
Domates
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Etleri Pişiriyoruz
  • Özel sosumuz ile marine edilmiş kuşbaşı eti tencereye alıp, suyunu salıp hafif çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.



2
Yağ, Soğan ve Sarımsağı Ekliyoruz
  • Zeytinyağı, soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dk. karıştırıyoruz.



3
Biberleri Ekliyoruz
  • Biberleri ekleyip 1-2 dk. karıştırıyoruz.
4
Baharatları ve Dometesleri Ekliyoruz
  • Baharatları ekleyip 2-3 defa karıştırıyoruz. 
  • Son olarak domatesleri ekleyip 2-3 defa karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp 15 dk. pişiriyoruz.


Afiyet olsun.