Cafe De Paris Soslu Bonfile

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Kırmızı Et
Kalori: 460-480 kcal

Cafe De Paris Sos... formülü bugün bile sır gibi gizlenen bu sosun geçmişi 1930'lu yıllara kadar dayanmaktadır. İlk olarak Cenevre’de “Cafe De Paris” isimli restoranda keşfedilen sos, çok kısa bir sürede o kadar popüler olmuştur ki sosun yaratıcısı olan Mr. Boubier, restoranın altına bir imalathane açarak burada ürettiği sosu tüm dünyadaki restoranlara satmaya başlamıştır. Şu anda bu sos ile yemek yapan dünyaca ünlü restoranların çoğunda Mr. Boubier'in imalathanesinden tedarik edilen sos kullanılmaktadır. Formülü hâlâ sır gibi saklanan bu harika sosu, biz de aslına yakın bir yorumuyla kullanarak bu sosla yapılan en popüler yemeğin tüm malzemelerini hazırlayıp sizlere sunduk.

Afiyet olsun.

Not: 1 kişilik "cafe de Paris soslu bonfile" için belirlenen et gramajı aşağıda belirtildiği gibidir.

1 porsiyon bonfile: 125-140 gr.

Gluten Bilgisi: Eser Miktarda

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
39.00
78.00
36.67
110.00
35.25
141.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Dana Bonfile
Zeytinyağı
Tereyağı
Krema
Hardal
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Pişirme Kaşığı ya da Spatula
Tabak

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Yüksek ve Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek   olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Etleri Mühürlüyoruz
  • İlk olarak, ocağı yüksek sıcaklığa getirip tavamıza zeytinyağını ekliyoruz ve ısınmaya bırakıyoruz. 
  • Yağ ısındıktan sonra etleri tavaya alıp her bir tarafını 2'şer dk. pişirerek eti mühürlüyoruz ve ayrı bir tabağa alıyoruz.
2
Tereyağı, Krema ve Hardalı Pişiriyoruz
  • Ocağın altını kısıp orta sıcaklığa getirdikten sonra, aynı tavanın içine tereyağı, krema ve hardalı ilave ediyoruz. 
  • Tereyağı eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
3
Baharatları İlave Ediyoruz
  • Baharatları ilave edip 1 dk. kadar karıştırıyoruz.
4
Etleri İlave Ediyoruz
  • Etleri tekrar tavaya alıyoruz ve sos ile birlikte 2-3 dk. kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.