Burrito

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Kırmızı Et
Kalori: 450-470 kcal

İspanyolca anlamı ilginç şekilde "küçük eşek" olan Meksika mutfağının göz bebeği burritoyu bir de bizim yorumumuzla deneyin istedik.

"Bizim Meksikalılardan ne eksiğimiz var ?" diyerek çıktığımız bu yolda sizler için, evde burrito yapabileceğiniz pratik bir paket hazırladık. 

Afiyet olsun.

Not: 1 kişilik "burrito" için belirlenen et gramajı aşağıda belirtildiği gibidir.

1 porsiyon köfte: 60 gr.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
19.50
39.00
17.83
53.50
17.13
68.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Ayçiçek yağı
Kontrfile Et
Soğan
Kırmızı biber
Yeşil biber
Meksika fasulyesi
Kaşar peyniri
Lavaş ekmeği

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Pişirme kaşığı
Maşa

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Yüksek Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek  olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-

1
Tavayı Kızdırıyoruz
  • İlk olarak, tavayı yüksek ateşte kızdırıyoruz ve etleri tavaya atıyoruz. 
  • Üzerine yağı ekliyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. (Yaklaşık 2 dk.)
  • Ardından etleri ayrı bir tabağa alıyoruz.
2
Soğan ve Biberleri Ekliyoruz
  • Soğan ve biberleri tavaya atıyoruz ve yine hızlı hızlı karıştırarak pişiriyoruz. (Yaklaşık 2 dk.)
3
Etleri Tekrar İlave Ediyoruz
  • Sonrasında, etleri soğan ve biberlerin üzerine üzerine ilave ederek yaklaşık 2 dk. kadar yine hızlı hızlı karıştırarak pişiriyoruz.
4
Dürüm Yapıyoruz
  • Hazırlardığımız karışımı lavaş ekmeğinin içine koyuyoruz ve üzerine meksika fasulyesi ile peyniri de ekleyip dürüm haline getiriyoruz.
5
Dürümü Mühürlüyoruz
  • Lavaşı kapattığımız kısım kızgın tavaya değecek şekilde tekrar tavaya koyuyoruz, böylece açılmaması için dürümü mühürlemiş oluyoruz.


Afiyet olsun.