Bulgur Pilavı

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Kalori: 210-230 kcal

Nefis bir yemeğin yanına pilavdan daha çok ne yakışabilir ki? Üstelik de faydaları saymakla bitmeyen, masum mu masum, hafif mi hafif bulgur pilavı ise...

Sizlere sunmuş olduğumuz sade ve mantarlı seçenekleri ile her sofraya uyum sağlayacağına inanıyoruz.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
4.50
9.00
4.00
12.00
3.75
15.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Soğan
Karışık salça
Bulgur
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Pilav tenceresi
Kağıt havlu ya da temiz bez
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere  gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde  bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak su.
1
Soğanı Kavuruyoruz

Not: Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce gerekli miktarda (bkz. adım 5) su kaynatılması önerilir.


  • Tereyağı ve soğanı 5 dk. kavuruyoruz.
2
Salçayı Kavuruyoruz
  • Salçayı ekleyip 2 dk. kavuruyoruz.
3
Bulguru İlave Ediyoruz
  • Bulguru ekleyip 2-3 defa karıştırıyoruz.
4
Baharatları İlave Ediyoruz
  • Baharatları ilave edip yine 2-3 defa karıştırıyoruz.
5
Suyu İlave Ediyoruz
  • Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edip, suyunu çekene kadar (yaklaşık 20 dk.) tencerenin ağzını kapatarak pişiriyoruz.

Not: Tavuk suyu kullanmak isteyen kullanıcılarımız ilk olarak tavuk suyunu ekleyip, sonrasında pilavın üzerini 1 parmak geçene kadar sıcak suyu ekleyebilirler.


Afiyet olsun.

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler