Brokoli Çorbası

Pişirme Süresi: 30 - 40 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 90-110 kcal

Kökeni Roma İmparatorluğu’na dayanan brokoli ile tanışmamız aslında yakın geçmiştedir. “İtalyan karnabaharı” olarak da bilinen brokolinin tarımı daha çok Güney Avrupa ile Amerika’da yapılır. 20. YY’da daha çok tanınmaya başlamıştır ve şu an üzerinde en çok araştırma yapılan sebzelerdendir.

"Temiz beslenme" şekline karşı gelişen farkındalık ile ülkemizde tüketimi daha da artan brokolinin, sağlık kaynağı çorbasına cookpack paketleri ile hızlıca ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Var

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
12.00
24.00
10.13
40.50
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Brokoli
Soğan
Havuç
Patates
Un
Süt
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere x 2 adet
Kaşık
Pişirme kaşığı
El blenderı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere  gönderdiğimiz malzemelere ek  olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde  bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak su.


1
Sebzeleri Haşlıyoruz

Not: Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce gerekli miktarda (bkz. adım 1) su kaynatılması önerilir.


  • İlk olarak, brokoli, soğan, havuç ve patatesleri tencereye alıyoruz. 
  • Malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, haşlanmaya bırakıyoruz.
2
Unu Kavuruyoruz
  • Bu sırada başka bir tencerede tereyağını eritip, unu 1-2 dk. kavuruyoruz.
3
Sütü İlave Ediyoruz
  • Sonrasında üzerine sütü ilave edip koyu bir kıvam alıp, kaynayana kadar hızlıca karıştırıyoruz. Böylece beşamel sosu pişirmiş oluyoruz.
4
Sebzeleri ve Suyu Ekliyoruz
  • Bu sırada haşlanmış olan sebzeleri (bir çatal yardımı ile yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol ettikten sonra) beşamel sosun üzerine ilave ediyoruz.
  • Ardından haşlama suyunun yarısını da üzerlerine ekliyoruz.

Not: Tavuk suyu kullanmak isteyen kullanıcılarımız haşlama suyunun yarısından 200 ml (1 su bardağı) kadar eksik koyup, yerine tavuk suyu ekleyebilirler.

5
Sebzeleri El Blenderı ile Eziyoruz
  • Sebzeleri ve suyu ilave ettikten sonra el blenderı ile sebzeleri eziyoruz. 
  • Sonrasında baharatları da ilave ediyoruz ve 5 dk. kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.


Afiyet olsun.


Not: Bu aşamadan sonra, çorbanın kıvamı koyu gelirse, kalan sebze suyunu da çorbaya ilave edebiliriz.