Badem Çorbası

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 180-200 kcal

Tarihçiler tarafından geçmişi eski Babil’e kadar dayandığı kabul edilen bademin anavatanı Çin ve Orta Asya olarak kabul edilmektedir. Badem sonrasında seyyahlar aracılığı ile Türkiye, Yunanistan ve Orta Doğu’ya yayılmıştır. Osmanlı Devleti’nde de bolca tüketilen bademin özellikle çorbası, saray içerisinde son derece popüler olmuştur. Biz de bu muhteşem lezzeti herkes tatsın istedik ve tüm malzemelerini pişmeye hazır hale getirip, sizin için paketledik.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
16.50
33.00
14.25
57.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Toz Badem
Un
Süt
Tavuk Suyu
Doğranmış Badem
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme Kaşığı
Küçük Tava

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

-

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek  olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


-


1
Tereyağını Eritiyoruz
  • İlk olarak, tereyağının yarısından biraz fazlasını ocağa alıp eritiyoruz.
2
Unu Kavuruyoruz
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edip 1-2 dk. kadar kavuruyoruz.
3
Toz Bademi İlave Ediyoruz
  • Toz halinde çekilmiş olarak gelen bademi ekleyip 1-2 dk. kavuruyoruz.
4
Sütü İlave Ediyoruz
  • Yavaş yavaş  sütü ilave ediyoruz, sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırıyoruz ki topaklanmasın.
5
Tavuk Suyu ve Baharatları Ekliyoruz
  • Ardından, yine karıştırarak tavuk suyunu ekliyoruz ve baharatları ilave edip 2-3 defa karıştırıyoruz.
  • Çorba kaynayana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • Çorba kaynadıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağı kapalı şekilde 5 dk. daha pişiriyoruz.
6
Sosu Hazırlıyoruz
  • Küçük bir tavada, kalan tereyağımızı ve doğranmış bademlerimizi 2-3 dk. kadar kavurup, pişen çorbanın üzerine ilave ediyoruz.

Afiyet olsun.