Arabaşı Çorbası

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 170-190 kcal

İç Anadolu Bölgesi'nin en şahane lezzetlerinden biri arabaşı çorbası, geleneksel olarak arabaşı hamuru ile içilen bir çorbadır. Özellikle Yozgat, Kayseri, Konya gibi illerde oldukça popüler olan arabaşı çorbası hamurlu ya da hamursuz herkesin tatması gereken lezzetlerden biridir desek yeridir :) Biz de bu sebeple bu nefis çorbanın tüm malzemelerini sizler için tek pakette topladık.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Var

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
14.50
29.00
12.75
51.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tavuk Suyu
Zeytinyağı
Tereyağı
Salça
Unlu Terbiye
Didiklenmiş Tavuk
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Küçük Tava
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su
Limon (Servis Önerisi)

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere  gönderdiğimiz malzemelere ek  olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde  bulundurmanız gerekmektedir.


  • Su.
1
Tavuk Suyunu Kaynatıyoruz
  • İlk olarak, uygun bir tencerenin içine tavuk suyunu alıyoruz ve orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
2
Salçalı Sosu Hazırlıyoruz
  • Tavuk suyu kaynarken, küçük bir tavanın içinde tereyağı, zeytinyağı ve salçayı alıp 1-2 dk. kavuruyoruz. 
  • Ardından içine baharatları ilave ediyoruz ve biraz su ekleyerek (yaklaşık 1/4 çay bardağı) salçalı sosu pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz. Bu noktada sosu fazla sulandırmamaya özen gösteriyoruz, sadece salça açılarak pürüzsüz bir kıvam alacak.
3
Tavuk Suyu ve Unlu Terbiyeyi Karıştırıyoruz
  • Kaynayan tavuk suyunun içine unlu terbiyeyi yavaş yavaş döküyoruz. Bu sırada çorbamızı da karıştırıyoruz ki topaklanmasın.
  • 1-2 dk. kadar birlikte karıştırarak pişiriyoruz.

Not: Terbiyenin unu dibe çökmüşse ilk olarak gelen kabın içinde küçük bir kaşıkla karıştırıp sonra çorbaya döküyoruz.

4
Salçalı Sosu ve Tavukları İlave Ediyoruz
  • Son olarak, salçalı sosu ve tavukları ilave edip, sosun homojen bir biçimde dağılması için 1-2 dk. karıştırıyoruz ve 5 dk. pişirip ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Limon ile tüketilmesi tavsiye edilir.