Tavuk Pilav

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Et Türü: Beyaz Et
Kalori: 330-350 kcal

Uzak Doğu, Güney Asya ve Hindistan gibi geniş bir coğrafyada üretilen pirinç, ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege’de yetişir. Pirincin mutfaklarımızda en çok tüketilen hali ise hiç kuşkusuz pilav diyebiliriz. Türk mutfak kültüründe geçmişten beri kendine geniş yer edinen pilavın tavuklusundan sebzelisine, kestanelisinden bademlisine kadar pek çok çeşidi bulunur. Özellikle Osmanlı saray mutfağında törensel sunumlara da sahip olan pilav, genellikle davetlerde son olarak masaya getirilir ve "sözkesen" ismiyle yemeğin bitiminin sembolü olarak görülür. Bugün bu gelenek bazı bölgeler dışında devam etmese de pilavın sofralarımızda ki önemi hiç kuşkusuz devam ediyor.

Biz de bugün, bu anlamlı ve lezzetli yemeğin en popüler versiyonlarından birini olan tavuklu pilavı sizlere sunmak istedik.

Afiyet olsun.

Not: 1 kişilik "tavuk pilav"  için belirlenen tavuk gramajı aşağıda belirtildiği gibidir.

1 porsiyon tavuk: 50 gr.

Gluten Bilgisi: Eser Miktarda

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
16.50
33.00
14.25
57.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet