Köy Eriştesi

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Kalori: 290-310 kcal

Erişte yemeğinin geçmişi incelendiğinde çok farklı sonuçlara ulaşılmıştır. Kimi kaynaklar ilk olarak 4000 yıl önce Çin’de tüketildiği ve oradan yayıldığını, kimisi ise Uygur Türkleri’nden çıkıp Çin’e yayıldığını iddia etmektedir. Ancak bilinen şu ki, eriştenin kurutulup taşınabilmesi insanlar için büyük avantaj olmuş ve böylece hızlıca yayılmıştır.

Biz de büyük annelerimizin yöntemleriyle hazırlanan doğal eriştemizi sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
8.00
16.00
7.00
21.00
6.50
26.00
Ek Malzemeler
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Tereyağı
Zeytinyağı
Erişte
Baharatlar

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

0
Malzemeler

Bu tarif için görselde bulunan, sizlere gönderdiğimiz malzemelere ek olarak; aşağıdaki malzemeleri evinizde bulundurmanız gerekmektedir.


  • Sıcak su.
1
Erişteleri Kavuruyoruz

Not: Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce gerekli miktarda (bkz. adım 2) su kaynatılması önerilir.


  • Tereyağını tencerede eritip, zeytinyağını ekliyoruz. 
  • Ardından erişteleri ekleyip rengi hafif kızarana kadar kavuruyoruz.
2
Suyu Ekliyoruz
  • Tuzu ekleyip, üzerine 1,5 parmak geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
3
Dinlendiriyoruz
  • Suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz ve erişteler tel tel olana kadar dinlendiriyoruz.


Afiyet olsun.

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler