Kayseri Yağlaması

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Kalori: 540-560 kcal

Kayseri deyince akıllara gelen ilk yemeklerden biri, kayseri yağlaması (şebit) ev yapımı yufkası ile bu haftanın yemek kitlerinden.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
28.00
56.00
24.88
99.50
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Ev yapımı yufka ekmek
Tereyağı
Soğan/Biber Karışımı
Salça/Domates Sos/Baharat Karışımı
Dana Kıyma
Yoğurt

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

1
Soğan ve Biberleri Soteliyoruz
  • İlk olarak, uygun bir tavanın içine tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip malzemeler hafif yumuşayana kadar (yaklaşık 5-6 dk.) soteliyoruz.
2
Domates Sos ve Salçayı Ekliyoruz
  • Salçalı domates sosu da ilave edip 2-3 dk. kadar sotelemeye devam ediyoruz.
3
Kıymayı Ekliyoruz
  • Kıymayı ekleyip etin rengi dönene kadar pişiriyoruz
4
Servis Ediyoruz
  • Hazırladığımız karışımı, paketten çıkan ekmeklerin üzerine sıcak sıcak yayıp üst üste koyuyoruz ve en üstlerine yoğurt döktükten sonra servis ediyoruz.

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler