Karabuğday Salatası

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Çok Kolay
Et Türü: Vejeteryan
Kalori: 180-200 kcal

Geçmişi Orta Asya’ya dayanan karabuğday ilk olarak Çin ve Japonya’da yetiştirilmiştir. Sonrasında Rusya ve Avrupa’ya yayılan bu bitki 17.yy başlarında ise Amerika’ya ulaşmıştır. Karabuğday, kurak ve fakir topraklarda yetişebilme özelliği ve yüksek besin değerleri sayesinde hızla yayılmıştır.  İçeriğinde bulunan yüksek miktarda protein, lif, vitaminler, fosfor, demir, magnezyum ve potasyum sayesinde kalp, saç, cilt sağlığınızı ve formunuzu korumanıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca yine glutensiz bir ürün olması sebebiyle çölyak hastaları için değerli bir besin kaynağı kabul edilmektedir.  Karabuğday ayrıca “fonksiyonel gıda” olarak kabul edilmektedir. Fonksiyonel gıdalar hastalık oluşma riskini azaltan sağlıklı gıdalar olarak kabul edilirler.

Afiyet olsun.

Gluten Bilgisi: Glutensiz

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
13.00
26.00
11.50
34.50
11.00
44.00
Özel Notlar
Adet