Ispanak Yemeği

Pişirme Süresi: 20 - 30 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Kalori: 140-160 kcal

Faydaları saymakla bitmeyen, demir deposu ıspanak yemeği bu haftanın menüsünde...

Afiyet olsun.


Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
16.50
33.00
14.25
57.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Zeytinyağı
Ispanak
Salça
Baharatlı Soğan/Sarımsak
Bulgur
Yoğurt

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere
Pişirme Kaşığı

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

1
Soğanları Kavuruyoruz

Not: Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce gerekli miktarda (bkz. adım 4) su kaynatılması önerilir.



  • İlk olarak, uygun bir tencerenin içine zeytinyağını alıyoruz ve baharatlı soğan/sarımsak karışımını soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
2
Salçayı İlave Ediyoruz
  • Salçayı ilave ediyoruz ve yaklaşık 2-3 dk. kadar kavuruyoruz.
3
Ispanakları İlave Ediyoruz
  • Ispanakları ilave ediyoruz ve yaklaşık 4-5 dk. (ıspanaklar yumuşayana kadar) kavuruyoruz.
4
Bulgurları ve Suyu İlave Ediyoruz
  • Bulgurları ve 2 kişi için 1 su bardağı (200 ml), 4 kişi için 2 su bardağı (400 ml) sıcak su ilave ediyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-20 dk. kadar pişmeye bırakıyoruz. Yoğurt ile servis ediyoruz.