Bat Yemeği

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Kolay
Kalori: 190-210 kcal

Tokat, Yozgat, Sivas gibi illerimizin meşhur yemeği, besleyici malzemeler ile hazırlanan nefis bir lezzet...

Bat yemeği, özellikle formuna dikkat etmek isteyen kullanıcılarımız için son derece besleyici ve lezzetli bir alternatif. Tamamen yağsız, yeşillikler ve bakliyatlar ile hazırlanıp, salamura yaprak ile tüketilen bu şahane yemeği kit olarak mutfaklarınıza getiriyoruz.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
23.50
47.00
20.75
83.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Salamura Yaprak
Yeşil Mercimek
İnce Bulgur
Tuz, Limon ve Nar Ekşili Yeşillik/Ceviz Karışımı
Salçalı Su

Gerekli Mutfak Aletleri

Tencere

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Su

Ocak Isısı

Orta Ateşte

Hazırlanışı

1
Mercimekleri Haşlıyoruz
  • İlk olarak, uygun bir tencerenin içine yeşil mercimekleri alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek tencerenin kapağı kapalı şekilde haşlamaya bırakıyoruz.
2
Bulgurları Ekliyoruz
  • Mercimekler suyu çektikten sonra tencereyi ocaktan alıyoruz ve içine ince bulgurları ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını tekrar kapatıp 5-10 dk. bekletiyoruz.
  • Bu şekilde bulgurlar tencerenin sıcaklığı ile şişecektir.
3
Kalan Malzemeleri Ekliyoruz
  • Ardından, limon, nar ekşisi ve tuzlu yeşillik/ceviz karışımı ile salçalı suyu da tencereye ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  • Salamura yapraklarının içine koyarak soğuk tüketiyoruz.

Not: Bu noktada daha yemeğinizin daha sulu olmasını istiyorsanız ekstra soğuk su ilave edebilirsiniz. Ayrıca daha ekşili seven kullanıcılarımız yine ekstra limon suyu ya da nar ekşisi kullanabilirler.