Kuymak (Mıhlama) Kiti (Trabzon)

Pişirme Süresi: 10 - 15 dk
Zorluk Seviyesi: Orta
Kalori: 470-490 kcal

Karadeniz yemekleri denilince ilk akla gelen yiyeceklerden biri kuymak...

Yöresinden gelen malzemeleri ile pişmeye hazır kit halinde mutfaklarınıza geliyor.

Afiyet olsun.

Porsiyon Fiyatı
Ürün Fiyatı
9.50
19.00
8.00
32.00
Özel Notlar
Adet

Malzemeler

Trabzon Tereyağı
Trabzon Kuymak Peyniri
Mısır Unu

Gerekli Mutfak Aletleri

Tava
Kaşık

Evde Bulunması Gereken Malzemeler

Sıcak Su

Ocak Isısı

Orta ve Düşük Ateşte

Hazırlanışı

1
Tereyağını Eritiyoruz

Not: Bu tarif için sıcak su ihtiyacınız olacaktır. Tarife başlamadan önce 1-2 su bardağı kadar su ısıtmanız önerilir.


  • İlk olarak, orta ateşte, uygun bir kabın içinde tereyağını yakmadan eritiyoruz.
2
Mısır Ununu Ekliyoruz
  • Eriyen tereyağının içine mısır ununu ekleyip kavurmaya başlıyoruz. 
3
Suyu Azar Azar İlave Ediyoruz
  • Mısır unu göz göz olunca 2 kişilik tarif için 3/4 su bardağı, 4 kişilik tarif için 1.5 su bardağı kadar sıcak suyu azar azar eklemeye başlıyoruz.

NOT: Sudan bir kısım ekleyip karıştırıp kıvama getiriyoruz. Kıvama geldikçe aynı işlemi su bitene kadar tekrarlıyoruz. 


4
Peynirleri Ekliyoruz
  • Peynirleri ekleyip kısık ateşte erimeye başlamasını bekliyoruz. Peynirler erimeye başlayınca kuymağımızı alttan üste doğru 2-3 defa karıştırıyoruz.
5
Tereyağı Yüzeye Çıkana Kadar Pişiriyoruz
  • Son olarak, tereyağı yüzeye çıkıp, peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun.

Bu Ürün İle Tavsiye Edilenler